Hvordan søger jeg en habilitetsvurdering af en mødedeltager?

En person, der virker inden for det offentlige, og som har en personlig, økonomisk eller på anden vis usaglig interesse i udfaldet af en konkret sag, må ikke deltage i behandlingen af denne sag. Derfor kan mødedeltagerne søge en habilitetsvurdering på de enkelte punkter på dagsordenen i Live. Såfremt det afgøres at mødedeltageren er inhabil i den pågældende sag, vil mødedeltageren ikke længere have adgang til punktet på dagsordenen. Administratoren har mulighed for at indkalde en stedfortræder til behandlingen af punktet.

Såfremt en mødedeltager ikke selv har mulighed for at søge en habilitetsvurdering kan du som administrator gøre det på vegne af vedkommende.

Sådan søger du en habilitetsvurdering på vegne af en mødedeltager

• Klik på menupunket Møder og find derefter det pågældende møde

• Klik på det punkt på dagsordenen, hvor du ønsker at søge en habilitetsvurdering på vegne af en mødedeltager

• Klik på fanen Deltagelse og find derefter mødedeltageren på listen

• Tryk på de 3 prikker ude til højre på brugeren og vælg Habilitetsvurdering.

Image
"Habilitetsvurdering" under tre hvide knapper i højre side

• Nu kan du skrive en årsag til habilitetsvurderingen og eventuelt tilføje en stedfortræder for mødedeltageren.

• Tryk herefter på Søg habilitetsvurdering nederst.

Image
Orange knap til at søge om habilitetsvurdering

• Imens habilitetsvurderingen foregår, vil mødedeltageren være fremhævet under Habilitetsvurdering.

Nu vil det fremgå under fanen Deltagelse at den pågældende mødedeltager har søgt en habilitetsvurdering, og du kan nu afvise habilitetsvurderingen eller melde vedkommende inhabil. Se hvordan dette gøres her