Hvad er en listeafstemning?

Ved en listeafstemning udvælger mødelederen flere forslag/indstillinger, som sættes op imod hinanden. Når afstemningen startes, vælger deltageren hvilket forslag/indstilling, som vedkommende vil stemme på.

En listeafstemning foregår således

• Udvælg eksempelvis 3 forslag/indstillinger til afstemning

• Vælg indstillingen Liste

Image
Listeafstemning

• Klik på Start afstemning

• Deltagerne stemmer på en af de 3 kandidater

Image
Angiv din stemme under listeafstemning

• Når afstemningen er slut, klikker du på “Afslut afstemning”

Mødedeltagerne kan nu se det samlede resultat på deres skærmbillede. Det samlede resultat vises også på storskærmen.

• Klik på Gem og Luk

Listeafstemning kan også laves anonym. Anonym listeafstemning vil typisk blive anvendt i forbindelse med personvalg, f.eks. hvis man skal stemme om, hvem af 3 kandidater, der skal være direktør.

En anonym listeafstemning foregår således

• Udvælg eksempelvis 3 forslag/indstillinger til afstemning

• Vælg indstillingerne Anonym og Liste
Image
Vælg "Anonym" og "Liste"

• Klik på Start afstemning

• Deltagerne stemmer på en af de 3 kandidater (NB. Det er ikke muligt at stemme på vegne af en deltager)

Image
Vælg en af de tre kandidater

• Når afstemningen er slut, klikker du på Afslut afstemning

Mødedeltagerne kan nu se det samlede anonyme resultatet på deres skærmbillede. Det samlede resultat vises også på storskærmen.

• Klik på Gem og Luk

Bemærk at du med en anonym listeafstemning ikke kan stemme på vegne af en deltager.