FirstAgenda Prepare - Optimeringer og tilrettelser

Indsendt af Andreas den ons, 31/05/2023 - 10:48

Der er gennem de seneste uger blevet arbejdet intenst på en lang række optimeringer og tilrettelser af FirstAgenda Prepare. Opdateringerne omhandler primært tilrettelser i og omkring den nye brugeradministration.
Vi har samlet et overblik over opdateringerne nedenfor.

Opdateringer på web

• Excel-link i stedet for PDF-link: Når en organisation har aktiveret “Vis Download PDF link på dagsordener”, er det muligt for dig som mødedeltager at downloade dokumenter og bilag som PDF. Når dokumentet er en excel-fil, viser vi igen et ikon for excel , og der bliver downloadet en excel-fil ved klik på ikonet.

• Udfordringer med mailudsendelse: Vi har haft en række udfordringer med mailudsendelserne fra Prepare. Disse er blevet løst, og mails bliver sendt ud på korrekt vis igen.

• Invitation af AD-brugere: På den nye login-platform har det ikke - som tidligere - været muligt at logge ind med sin AD-bruger og få adgang til en organisation uden at benytte en invitation. Men det kan du nu. Så hvis du logger på med din AD-mail, så vil du havne i den AD-organisation, som du har tilladelse til at se.

• Invitationsflow - hvis man har AD-i forvejen: Invitationflowet er nu intakt, og du bliver ikke blokeret undervejs, når du inviteres ind i en FA-organisation, hvis du har AD-login i forvejen. Scenariet er for eksempel, at du har AD i en kommune og modtager en invitation til KL, som anvender brugernavn + adgangskode. Efter endt invitation får du tilknyttet KL til din eksisterende FA-konto og brugeren får oprettet brugernavn + adgangskode undervejs i flowet - hvis du ikke har FA-login i forvejen.

• AD-brugernavn (=mailadresse) bliver overført til AD-login-siden: Når du indtaster din e-mail i FirstAgenda loginboksen bliver mailen overført til den interne loginside, så du ikke skal indtaste brugernavn (e-mailadressen) 2 gange i træk.

• Prepare ‘husker’ seneste organisation:… hvilket betyder, at du ved gen-login ‘rammer’ den organisation, som du stod på før logout. Det samme gør sig gældende for AD-organisationer.

• Eksterne brugere (inkl. Brugere undtaget AD) har fået selvstændigt ‘view’ på Brugersiden: Ved at klikke på view’et “Eksterne brugere” får administrator overblik over de eksterne brugere i organisationen. View’et indeholder også brugere, som er undtaget AD, så hvis du som administrator ønsker præcist overblik over hvem der er undtaget, så indtaster du AD-mailen og søgeresultatet vil vise de undtagede brugere i organisationen.

• Tjek af dublet-email på invitation: Der bliver nu tjekket op på, om der allerede findes en invitation-email med samme e-mail, hvis du editerer i en eksisterende invitation

• Mail med info om at adgangskode udløber: Denne informationsmail indeholder nu oplysning om, hvornår adgangskoden udløber (= xx antal dage).

• 2-faktor login: Du bliver nu kun afkrævet 2-faktor login, hvis du selv har valgt det, eller hvis det er påkrævet på den specifikke organisation du vil tilgå.

Opdateringer på iPad

• iPad: Notifikationsklokken: Fungerer nu således, at en ny notifikation er markeret rød, indtil du har klikket på den. Så snart du har set den, forsvinder den røde markering.

• Touch-id + Face-id volder problemer: TouchID- og FaceID bliver kun nulstillet, hvorefter du vil blive afkrævet brugernavn og adgangskode, hvis du klikker på “Log ud” under Indstillinger i iPad-appen

• Blinkende dato for næstkommende møde: På udvalgslisten vises der en blinkende dato på de udvalg, hvor der er et forestående møde.

• Beslutninger på punkt-niveau: Beslutninger på manuelle møder kan nu også ses på punktniveau - ligesom på web.