Felles pålogging og ny brukeradministrasjon i FirstAgenda Live

Submitted by Emilie on fre, 28/04/2023 - 15:01

En større oppdatering av FirstAgenda Live har nettopp blitt lansert.

Oppdateringen skal bidra til en mer ensartet innlogging og brukeradministrasjon på tvers av både Prepare og Live, og senere også FirstAgenda Management. I tillegg skal oppdateringen sikre fremtidig utvikling av nye funksjonaliteter og samtidig gi mulighet for å støtte flere forskjellige innloggingsalternativer som SAML 2, BankID og andre.

Nedenfor vil vi gå gjennom noen av de mest vesentlige endringene som oppdateringen innebærer, og hva det betyr for deg som bruker Live. Først vil vi se på hvilke endringer som vil være relevante for møtedeltakerne, og deretter for brukeradministrasjonen.

Endringer for møtedeltakerne:

Nytt innloggingsside:

• Når du logger på Live, vil du etter oppdateringen bli ført til vår nye innloggingsside. Innloggingsboksen er den samme som du møter når du logger inn i FirstAgenda Prepare. Husk: Tidligere bokmerker vil ikke lenger fungere. Du må skrive inn nettadressen: https://app.agendalive.dk/ for å komme til innloggingssiden. For å være på den sikre siden kan du også tømme nettleserens cache.

• Fra nå av må du bruke den samme innloggingen du bruker i FirstAgenda Prepare når du logger inn i Live. Hvis du bare har tilgang til Live, må du bruke din vanlige innlogging.

• Vær oppmerksom på at ditt brukernavn til Prepare kan være annerledes enn e-postadressen din. Tidligere var det mulig å logge inn enten med e-postadressen din eller brukernavnet ditt. Fra nå av må du kun bruke ditt brukernavn. Hvis du ikke husker brukernavnet ditt, kan du klikke på "Har du glemt ditt brukernavn?" i innloggingsboksen. Deretter skriver du inn e-postadressen din, og du vil motta en e-post med brukernavnet ditt.

Innlogging på iPad:

• Når du logger inn i Prepare-appen på iPad, vil du bli bedt om å godkjenne innloggingen i en liten ekstra melding. Godkjennelsesmeldingen heter: "Edagsorden vil bruke firstagenda.eu til å logge inn". Bare klikk på "fortsett".

• Du vil ikke lenger bli bedt om å logge inn når du klikker på "Live"-knappen i Prepare-appen.

Lenke til den nye brukeradministrasjonen:

• Hvis du klikker på profilbildet ditt øverst til høyre, har du først og fremst muligheten til å klikke deg inn på profilen din i Live. Herfra kan du via knappen "Rediger stamdata" nederst på siden bli ført direkte til den nye brukeradministrasjonen.

Redigering av bruker:

• Hvis du vil redigere en møtedeltakers stamdata, kan du fortsatt finne listen over møtedeltakere i Live, hvor det vil være en lenke til selve redigeringen, som skjer i den nye brukeradministrasjonen. Ubekreftede invitasjoner

Brukernavn og tofaktorautentisering

• I den nye brukeradministrasjonen er det nå mulig å endre brukernavnet og samtidig slå på tofaktorautentisering på brukerprofilen din, slik at det gjelder for alle organisasjonene du er medlem av.

Endringer for administrasjonen

To-delt administratorrolle

• Organisasjonsadministratorrollen ligger fortsatt i Live på brukerens profil, men hvis du skal gi en bruker rettighet til å opprette og administrere brukere, må du først finne brukeren i Live, deretter kan du aktivere den nye rettigheten "Kan opprette og administrere brukere" på de nye administrasjonssidene via knappen "Rediger stamdata". Rettigheten til å administrere brukere gjelder på tvers av Prepare og Live.

• NB: Man må selv ha administratorrettigheter for å kunne tildele dem til andre.

Nytt opprettelses-/invitasjonsflyt

• Når du fremover vil opprette en møtedeltaker, klikker du først på "Møtedeltakere" i menyen til venstre, deretter klikker du på knappen "Opprett invitasjon", som ligger øverst til høyre. Deretter vil du bli ført over til den nye brukeradministrasjonen for å fullføre invitasjonen, og til slutt vil du bli ført tilbake til Live.

• Ønsker du å redigere en invitasjon, vil dette foregå i den nye brukeradministrasjonen. På siden "Møtedeltakere" finner du knappen "Se invitasjoner", som vil føre deg videre til den nye brukeradministrasjonen og listen over inviterte møtedeltakere - og du vil kunne filtrere på inviterte og utløpte invitasjoner.

• Invitasjonen utløper etter 1 måned, noe som også fremgår av mailinvitasjonen.

Brukerstatus flyttet til den nye brukeradministrasjonen

• Statusen på brukerne er også flyttet til den nye brukeradministrasjonen, der du vil kunne filtrere på aktive brukere, deaktiverte brukere, sperrede brukere samt brukere med utløpte passord.