FirstAgenda Prepare - Stor uppdatering

Inlagt av Emilie fre, 04/08/2022 - 17:53

FirstAgenda Prepare har blivit uppdaterat med riktigt många bra saker. Det är en blandning av nya möjligheter, anpassningar och buggfixar.

Webbadmin

Ta bort användare från slutna bilagor

Det är nu möjligt att stänga ute personer från slutna bilagor på samma sätt som vid slutna punkter. D.v.s. att om du har en öppen punkt med sluten bilaga så kan du klicka på hänglåset och ta bort användare som inte ska se bilagan.

Publicera möten med punkter utan innehåll (upprättat i Prepare)

Knappen "Gå till publicering" är nu aktiv när mötet är upprättat i FirstAgenda Prepare. Det innebär att de möten som uteslutande består av punkter UTAN innehåll kan nu publiceras utan att du behöver gå in på ett av punkterna och lägga till ett tomt mellanrum eller liknande.

Ny logg-lista - administratörer

Vi har lagt till en ny logg-lista under "Inställningar". Den heter "Ladda ner administratörslista" och genom att ladda ner den kan man se alla aktiva administratörer i organisationen samt få ett överblick över när dem blev upprättade.

Rättelser relaterade till den nya designen

Diverse smårättelser här och där i visningen som fortfarande kunde visa lite oranga färger.

Skapad av: deleted user...

... kunde det stå på en användarprofil om den administratör eller mötessekreterare som hade skapat användaren blivit borttagen. Nu står det i stället namnet på den borttagna användaren.

Läsdelen på webb

Sökning inom en punkt

(OBS: saknas på iPad)

Sökningen har blivit utvidgad med ett extra filter, som gör att du kan stå på punktnivå och avgränsa en sökning till de dokument som tillhör punkten (d.v.s. ärendet + tillhörande bilagor)

Excel-knapp (länk) i läsdelen

(OBS: saknas på iPad)

Excel-knappen visas överst till höger på ett dokument, om dokumentet är en excel-fil och inställningen "Visa PDF nedladdningslänken på dagordningen" är aktiverad. Inställningen aktiveras/avaktiveras av en administratör under Inställningar i vänstermenyn.

BUGGFIXAR

WEBBADMIN-DELEN

• Sök efter Extra deltagare
    Vi har nu optimerat sökningen efter Extra deltagare på så sätt att vi vet att en sökning alltid visar förnamnet först. Exempel: om du skriver "Pet", så visar vi "Peter" eller "Petra" först, istället för att de personer som har något med "Pet" med i deras efternamn.
    Vi har även infört paginering, så att du kan scrolla dig fram till alla användare i sökresultatet och inte begränsat till 35.

• Övrigt material
    Som utgångspunkt krävs det nu att du väljer http eller https när du upprättar en länk under "Övrigt material" (annars kommer länken inte att fungera i läsdelen)

LÄSDELEN

• Mötet ändrade status till referat för tidigt
    (Endast relevant vid manuellt upprättade möten)
    När en mötessekreterare skrev beslut in i ett möte i läsdelen ändrade mötet felaktigt statusen till referat, även om referatet ännu INTE var publicerat. Referat-statusen slår nu till när besluten har publicerats och inte innan.

• Dela kommentarer
    Om man ville dela en kommentar med alla i en instans var det inte möjligt att välja både instansmedlemmar och Övriga medlemmar på samma gång. Det kan man nu.

• Aviseringar på öppna instanser

Om en öppen instans blev upprättad efter att en användare hade blivit skapad, kunde användaren inte slå till aviseringar från instansen eftersom det inte var synligt på listan över aviseringsinställningarna. Men nu är instanserna synliga och det är möjligt för användaren att slå till aviseringar.