FirstAgenda Prepare - Optimeringar och felrättelser

Inlagt av Andreas tors, 08/24/2023 - 09:57

Vi har de senaste tiderna arbetat med en rad förbättringar och optimeringar, inklusive både generella prestandaoptimeringar samt olika felrättelser, som tillsammans skapar en mer smidig Prepare-maskin.

Nedan hittar du översikten över de olika justeringar och felrättelser som har genomförts.

Administrationsdelen

• Borttagen inbjudan tas nu bort från Prepare och Live
    Manuellt borttagna inbjudningar tas omedelbart bort från Prepare – samma gäller automatiskt borttagna inbjudningar. En automatiskt borttagen inbjudan är en inbjudan som varken har bekräftats eller skickats igen inom 37 dagar. Felet som resulterade i att inbjudningar inte togs bort har lett till ett antal spökanvändare. Därefter har en omfattande borttagning av dessa spökanvändare genomförts.

• Användaradministratören kan nu ändra användarnamn
    Det är nu möjligt för användaradministratören att ändra användarnamn för användarna.

• Skapelsedatum för en användare uppdateras inte längre
    Vid skapandet av en användare sätts en tidpunkt för när användarinviten skapades. Detta fält låses sedan så att det inte kan ändras i efterhand.

• Varning vid inbjudan av redan skapad användare
    Om det redan finns en användare med den angivna e-postadressen vid inbjudansskapandet kommer en tydlig varning att visas om att det redan finns en användare med denna e-post.

AD-användare

• AD-användare fortsätter nu till intern AD-inloggningssida
    I vissa fall har AD-användare stött på ett felmeddelande efter att ha angett sin AD-e-postadress i skapandeflödet. Detta fel är nu rättat så att AD-användarna nu kommer att skickas vidare till sin interna AD-inloggningssida.

• AD-användare får inte längre "Byt lösenord"-mejl
     En del av AD-användarna som har migrerats från Prepare till det nya användaradministrationssystemet har fått mejl om att byta lösenord. Detta fel är nu rättat så att AD-användarna inte längre kommer att få sådana mejl.

Allmänna förbättringar och felrättelser

• Prestandaoptimeringar
    Vi har grävt djupare i själva kärnan och gjort en rad justeringar. Dessa justeringar bidrar inte bara till att stärka lösningens prestanda, utan också till att skapa en mer stabil lösning.

• Länkar i e-post når nu målet korrekt
    En del användare kan ha upplevt att de hamnade på organisationens framsida när de klickade sig in på ett specifikt möte via en e-post. Detta fel är nu rättat så att användaren nu kommer att skickas direkt till det möte som länken i e-posten hänvisar till.

• Språk på mötesuppsättningssidan
    Det valda profil-språket kommer nu också att gälla på den manuella mötesuppsättningssidan.

• Radbyte i kommentar vid frisläppande av sammanfattning
    Radbrytningar i kommentarer kommer nu också att återspeglas i det mejl som skickas vid frisläppande av sammanfattningen.

• Inbjudansspråk valt som DK förblir DK
    Inbjudningar som skapats med språkinställningen "dansk" har efteråt skickats antingen på engelska eller svenska. Detta fel är nu löst så att språket förblir det valda danska språket.