FirstAgenda Prepare - Många goda nyheter

Inlagt av Andreas tis, 07/18/2023 - 14:21

Under den senaste tiden har det arbetats hårt med en rad optimeringar i FirstAgenda Prepare. Det har nu blivit möjligt att aktivera automatisk radering av möten, använda Touch ID och Face ID med förlängd timeout, samtidigt som det också har gjorts en rad förbättringar av användaradministrationen.

PREPARE

• Automatisk radering av möten: Det är nu möjligt att aktivera "Automatisk radering av möten". Det gör du på utvalsnivå med inställningen "Automatisk radering av möten". När du har aktiverat inställningen anger du antal dagar efter mötets slut när mötet ska raderas. Därefter klickar du på "Spara" och funktionen aktiveras.
    Observera: Om du vill använda funktionen "Automatisk radering av möten" måste du kontakta vår supportavdelning.

• Se status för alla användare: Länken "Se status för alla användare" längst upp till höger på användarlistan fungerar om du har rättigheterna "Får administrera användare". Tidigare krävdes organisationsadministratörsbehörighet för att länken skulle fungera. Länken leder dig vidare till användaradministrationen.

• Rätt tidpunkt för "Senaste anslutning" för uppladdningsklienten: Under organisationsinställningar visas listan över aktiviteter för uppladdningsklienten. Tidpunkten för "Senaste aktivitet" visas nu korrekt i förhållande till den tidszon användaren har valt i sin användarprofil.

• Dela kommentarer: Chattens uppdatering är nu omedelbar. Det innebär att du igen kan se när någon annan håller på att skriva ett meddelande till dig, och så snart meddelandet är skickat kan du se det utan att behöva uppdatera sidan. Naturligtvis förutsätter detta att du har chattfönstret öppet.

• Prefixet "LUKKET" för ett avslutat punkt: är nu översatt till NO, SE, FI, DE och DK i Prepare.

Prepare Appen

• Touch ID och Face ID med förlängd timeout: Tidigare var det inställt på en timeout på 24 timmar i systemet. Den har nu förlängts till 30 dagar. Det innebär att Touch ID och Face ID kan användas som inloggning på iPad-appen inom en period av 30 dagar. När de 30 dagarna har gått kommer du att bli ombedd att logga in med användarnamn + lösenord för att bekräfta din användaridentitet. Därefter förlängs timeouten med ytterligare 30 dagar osv.

ANVÄNDARADMINISTRATION

• Externa användare: I AD-organisationer kan användaradministratörer nu aktivera inställningen "Extern användare" för både inbjudningar och redan skapade användare.
    Observera: Om du tillhör en AD-organisation och inte kan se inställningen, kontakta vår supportavdelning.

• Visa engångskod för användarkonton: I organisationer där tvåfaktorsinloggning är aktiverad kan användaradministratörer nu visa en engångskod för en användare som håller på att logga in genom att klicka på länken "Visa kod" på användarens profil i användaradministrationen.

• Profilsidorna: Ikonet "Tillbaka till" har ersatts med en brödsmulelösning: På profilsidorna kan du nu högst upp under "Personlig information" hitta vägen tillbaka antingen till Prepare eller Live genom att klicka på brödsmuletexten "Tillbaka till Prepare" (om du kommer från Prepare) och "Tillbaka till Live" (om du kommer från Live).

• Omdirigering till rätt organisation efter inbjudan: När en befintlig användare blir inbjuden till en ny organisation hamnar användaren nu i den organisation som hen blivit inbjuden till.