FirstAgenda Live - Anonym votering

Inlagt av Emilie tors, 10/06/2022 - 17:11

Anonym votering

Utöver möjligheterna "A/B"-votering och att "Rösta blankt" kan mötessekreterare nu även göra voteringen "Anonym". Anonym-knappen är inte per automatik synlig i administrationsdelen utan aktiveras av FirstAgenda, tag därför fatt i din kontaktperson om du önskar att aktivera funktionen Anonym Votering.

Du kan se närmare på hur funktionen anonym votering fungerar från vårt senaste webinar.

Anonym listomröstning:

Här är anonymiteten motsvarande att placera sin röstsedel i valurnan.

Anonym listomröstning vill vanligtvis bli använt i förbindelse med personval, t.ex. om det ska röstas om vilken av 3 kandidater som ska vara direktör.

Listomröstning är i första omgång uteslutande anonym.

Hur går en listomröstning till?

1. Admin väljer t.ex. 3 förslag/motioner till omröstning.
  2. Admin väljer inställningen Anonym och Lista.
  3. Admin klickar på Starta votering.
  4. Politikerna röstar på en av de 3 kandidater. (OBS. Det är inte möjligt att rösta på vägnar av en deltagare)
  5. Politiker klickar på Bekräfta (OBS. Det er inte möjligt att ändra sin digitala röst. Det är ju heller inte möjligt att fiska upp sin röst ur valurnan!)
  6. Admin klickar på “Avsluta votering”
  7. Politikerna kan nu se det samlede resultatet på sin skärm.
  8. Storskärmen visar det samlede resultatet samt att voteringen är anonym
  9. Admin klickar på Anta och Spara och Stäng
  10. Röstkorten är tillgängliga i både admin- og användardelen och visar procent-talet för voteringen.
  11. Genom att klicka på röstkorten under Avhållda voteringar framgår röstresultatet både i administrationsdelen samt användardelen.

OBS: Kom ihåg att du inte kan rösta på vägnar av en annan deltagare med anonym votering eller listomröstning.

ANDRA BRA UPPDATERINGAR:

• “Starta votering”-knappen är nu synlig direkt så att du slipper:
    • 1. “Skicka till votering” og efterföljande
    • 2. “Starta en votering”. = Ett klick mindre

• Kvitteringssidan som visar röstresultatet för en A/B-votering har justerats och blivit tydligare, så att du enklare kan läsa resultatet.

• Meny-ikoner till höger om mötesöversikten är klickbara igen