Senaste driftstatus för FirstAgenda Prepare

Om du upplever problem med något av följande områden har vi några tips på hur du kan hjälpa dig själv vidare i Prepare.

Listan nedan uppdateras kontinuerligt så snart olika utmaningar löses. De lösta utmaningarna kan du hitta i vår lista över lösta utmaningar.

• Gamla länkar och bokmärken fungerar inte längre
    • Eftersom den nya inloggningen finns på en ny sida fungerar inte de gamla länkarna och eventuellt sparade bokmärken längre.

• Gå istället direkt till webbplatsen firstagenda.com eller kom åt inloggningssidan från www.firstagenda.se genom att klicka på inloggningsknappen i övre högra hörnet.

• Om du har problem med att logga in med din e-postadress kan det bero på att din e-postadress och ditt användarnamn inte är desamma.
    • Logga in med ditt användarnamn.

• Om du inte kommer ihåg ditt användarnamn kan du använda "Glömt användarnamn"-knappen.

• Om du inte kommer ihåg ditt lösenord kan du använda "Glömt lösenord"-knappen.

• Har du problem med att logga in på appen på iPad?
    • Se till att FirstAgenda-appen är uppdaterad i App Store (eventuellt installera om appen).

• Om appen inte fungerar, försök att komma åt FirstAgenda via webbplatsen firstagenda.com.

• Om det finns problem med att logga in via appen, gör följande:
      • Stäng appen (swipe uppåt).
      • Öppna Inställningar -> Safari -> "Rensa historik och webbplatsdata".
      • Starta om iPad.
      • Öppna appen och logga in.

• Gamla notifieringsmail med länkar är inte längre giltiga
    • Observera att mail med länkar - till exempel för byte av lösenord - som skickades före uppdateringen den 22/4 inte längre är giltiga.

• Detta gäller också för våra EU-kunder - här gäller det mail före uppdateringen den 15/4.

• Godkännandenotifikation på iPad
    • Efter den nya uppdateringen kommer du att mötas av en godkännandenotifikation när du loggar in på iPad, som du måste bekräfta för att fortsätta logga in.

• Godkännandenotifikationen visas också vid byte av organisation.

• Vi vet att den kan vara störande, men det är ett säkerhetskrav från Apple eftersom appen loggar in på en webbplats utanför appen.

Översikt över kända utmaningar i FirstAgenda Prepare som vi för närvarande arbetar på att lösa:

iPad-appen

• Datumindikator: På urvalsfönstret visas ett blinkande datum för de val där det finns ett kommande möte. Blinkande datum har försvunnit

• Beslutningar saknas inne i punkten: Beslutningar visas på startsidan, men saknas inne i själva punkten.

• Bläddra mellan punkter i porträttläge: Pilarna för att bläddra mellan punkter fungerar inte när du har iPaden i stående läge.

Webb (Web.firstagenda.com)

Administratörsdelen

• Användare får e-postmeddelanden från organisationer där de är inaktiverade: Om en användare blir inaktiverad i en organisation men fortfarande är aktiv i en kommitté inom organisationen, får de fortfarande notifieringar.

• Markering av användare undantagna från AD-inloggning: En lösning arbetas fram för att markera vilka användare som är undantagna från AD-inloggning.