Lösta utmaningar

Här nedanför hittar du översikten över de utmaningar som har lösts i FirstAgenda Prepare:

Torsdag 4. april

• Redigering av anteckning: Felmeddelande visas vid redigering av en personlig anteckning.

• Nya AD-användare blir inte kopplade till organisationen: AD-användare som skapas via inbjudan kopplas inte till organisationen.

• FirstAgenda-användare i AD+-organisation: Kan inte kopplas till nya kommittéer eller läggas till nya rättigheter.

• Extra deltagare och godkännande: Extra deltagare kan inte läggas till godkännande och har därför inte möjlighet att godkänna.

Tisdag den 10 maj

• Logga in med face-id/touch-id: Både Face-ID och Touch-ID fungerar på iPad. Du behöver bara se till att stänga av appen genom att svepa den ur skärmen istället för att klicka på "Logga ut" under "Inställningar" i appen. Om du klickar på "Logga ut"-knappen kommer token och lösenordet att tas bort, och du måste logga in igen med användarnamn + lösenord innan Touch-ID och Face-ID fungerar igen.

• Ny AD-användare och telefonnummer: Telefonnummerfältet är inte längre obligatoriskt för en AD-användarinbjudan. Det innebär att mötesorganisatören kan ta bort det telefonnummer som anges när du klickar på "Redigera inbjudan". (Observera: En lösning kommer senare angående administrationsnummer, som kommer att vara standardinställningen.)

• Redigering av inbjudningar: När du i en AD-organisation vill bjuda in en extern användare (en användare som inte är en AD-användare) aktiverar du inställningen "Bjuda in extern användare". Nu kan inställningen också göras genom att klicka på "Redigera inbjudan" om du glömde att aktivera inställningen från början.

• Inbjudningar och visa engångskod: På inbjudningar kan administratören nu se engångskoden och därigenom hjälpa de inbjudna användarna om de av någon anledning inte har fått engångskoden skickad till sig.

• Expired password-mail: Innehåller en felaktig länk. Tillfällig lösning är att klicka på "Har du glömt ditt lösenord?" i inloggningsrutan.

• E-postmallar och språk: E-postmeddelanden har nu en mycket snyggare design och finns på både DK (danska), SE (svenska), NO (norska) och EN (engelska).

Onsdag den 10 maj

• Lösenordsregler med ä, ö och å: Felmeddelandet "Lösenordet är inte tillräckligt starkt!" visades om ett nytt lösenord innehöll ä, ö och å. De danska bokstäverna kan nu användas i nya lösenord.

• Dubbla inbjudningar och varning: Flera användaradministratörer har "råkat" skapa flera inbjudningar till samma e-postadress, främst på grund av att inbjudningar inte omedelbart synkroniseras i Prepare. Det har resulterat i en del förvirring, bland annat på grund av temporära.org-e-postmeddelanden som skapas om det redan finns en inbjudan. Vi försöker nu förhindra dubbletter genom att visa en varning om du anger en e-postadress som redan finns i en befintlig inbjudan. Meddelandet lyder: "Det har redan skickats en inbjudan till denna e-postadress. Se inbjudan.". Samma varning visas vid redigering av inbjudningar.

• Prepare med angivelse av gamla inbjudningar: Inbjudningar från den "gamla" inloggningen eller organisationsanvändare utan anslutning till en offentlig användare markeras med en blixtsymbol, så att de är lätta att hitta i användarlistan.

Fredag den 12 maj - (Uppdatera till senaste versionen 8.03 för att lösningarna på iPad ska träda i kraft)

• Timeout på iPad: Om du i administrationsdelen ställer in timeout på iPad till exempelvis 30 minuter kommer inte tidinställningen att gälla för iPaden.

• PDF-modulen och ä, ö, å: Vid nedladdning av ett möte som var frigivet innan våra uppdateringar fanns det ett HTML-kodningsfel. Men detta gällde endast om dagordningen hade överförts från ESDH. Nu visas de danska bokstäverna (ä, ö, å) korrekt igen.

• Inloggningsloggar under "Inställningar": Inkluderar nu även SSO-inloggningar. Detta innebär inloggningar efter 15/4 (Binero) och 22/4 (Amazon).

• Profilspråk: Respekteras nu i admin-delen. En liten knepighet är att du måste komma ihåg att använda "Tillbaka-till-Prepare-knappen" längst upp till höger för att språket ska slå igenom

• Profilbild: Du kan nu lägga till, ändra och ta bort din profilbild.

• iPad och växling mellan Binero och Amazon: Fungerar nu, och du kommer inte längre fastna i något låst läge eller få ett felmeddelande.

Tisdag den 23 maj

• Sortering i Utredningstabell: När man går in på en utredning, klickar på "Redigera" för att ändra användarnas rättigheter i utredningen, är det möjligt att återigen sortera efter kolumnerna i tabellen för att snabbt få en överblick över vem som är dagordningsansvarig, utredningsmedlem osv.