FirstAgenda Live - Forbedringer af afbudshåndtering

Indsendt af Emilie den ons, 14/08/2024 - 14:19

Forbedring af afbudshåndtering:
Tidligere kunne mødedeltagere melde afbud på mødeniveau, efter at mødet var startet. Dette skabte problemer ved fler-dags møder, hvor en deltager deltog den ene dag og meldte afbud til samme møde den næste. Dette resulterede i, at deltageren blev markeret som fraværende på hele mødet frem for på de enkelte punkter, hvor vedkommende var fraværende.
Med den nye opdatering kan mødedeltagere ikke længere melde afbud til hele mødet efter mødestart. Det giver administratoren mulighed for at håndtere mødedeltagerens fravær og håndtere afbuddet på punktniveau, hvilket sikrer korrekt registrering af deltagelse og fravær.

Tilføjelse af fraværsårsag ved afvisning af indkaldelse:
Det er nu obligatorisk for stedfortrædere at angive en årsag, når de svarer nej til en indkaldelse. Tidligere kunne stedfortrædere afvise en indkaldelse uden at specificere en grund, hvilket kunne skabe uklarheder ift. gyldigt fravær.

Standardindstilling for blanke stemmer ved afstemninger:
Vi har introduceret en ny indstilling, der bestemmer, om det som standard skal være muligt at afgive en blank stemme for alle forslag og indstillinger, der sendes til afstemning i organisationen.
Administratorer har fortsat fuld kontrol og kan til enhver tid deaktivere eller aktivere muligheden for at afgive en blank stemme på individuelle afstemninger, hvilket giver fleksibilitet i afstemningsprocessen.

Opdatering af overskrift ved indsendelse af forslag:
Vi har rettet en fejl i brugergrænsefladen, hvor mødedeltagere, der indsender et nyt forslag, blev præsenteret med overskriften “Ret forslag”. For at afspejle processen korrekt, er overskriften nu ændret til “Stil forslag”. Dette gør det klart, at deltageren indsender et nyt forslag og ikke retter et eksisterende.

Udvidet funktionalitet for habilitetsvurdering af stedfortrædere:
Administratorer kan nu håndtere habilitetsvurdering af stedfortrædere på dagsordenspunkter mere effektivt. Tidligere kunne administratoren kun markere en stedfortræder som inhabil, og så krævede det en manuel workaround at indkalde en ny stedfortræder og notere dette i protokollen. Med den nye opdatering kan administratoren nu:

1. Markere en stedfortræder som inhabil på et specifikt punkt på dagsordenen.
  2. Indkalde en ny stedfortræder, som kan deltage i behandlingen af det pågældende punkt.

Det sikrer, at de rette deltagere er til stede ved behandlingen af det aktuelle punkt, og gør det muligt for administratoren at håndtere habilitetssager smidigt uden behov for manuelle indgreb.