FirstAgenda Live - Anonym afstemning

Indsendt af Emilie den tor, 06/10/2022 - 15:09

Anonym afstemning

Ud over mulighederne “A/B” og “Stem blankt”, kan den mødeansvarlige nu også gøre afstemningen “Anonym”. Anonym-knappen er ikke automatisk synlig i administrationsdelen, men bliver aktiveret af FirstAgenda, tag derfor fat i din kontakperosn, hvis du ønsker at få slået muligheden for anonym-afstemning til.

Du kan se mere om, hvordan anonym afstemning foregår i vores nyligt afholdte webinar.

Anonym listeafstemning:

Her er anonymiteten svarende til at placere sin stemmeseddel i en valgurne.

Anonym listeafstemning vil typisk blive anvendt i forbindelse med personvalg, f.eks. hvis man skal stemme om, hvem af 3 kandidater, der skal være direktør.

Listeafstemning er i første omgang udelukkende anonym.

Hvordan foregår en listeafstemning?

1. Admin udvælger f.eks. 3 forslag/indstillinger til afstemning
  2. Admin vælger indstillingen Anonym og Liste
  3. Admin klikker på Start afstemning
  4. Politiker stemmer på en af de 3 kandidater. (NB. Det er ikke muligt at stemme på vegne af en deltager)
  5. Politiker klikker på Bekræft (NB Det er ikke muligt at omgøre sin digitale stemme. Det er jo heller ikke muligt at fiske sin stemmeseddel op af valgurnen!)
  6. Admin klikker på “Afslut afstemning”
  7. Politiker kan nu se det samlede resultatet på sit skærmbillede
  8. Storskærm viser det samlede resultat + at afstemningen er anonym
  9. Admin klikker på Vedtag og Gem og Luk
  10. Stemmekortene er tilgængelige i både admin- og brugedelen og viser procent-tallet for afstemningen
  11. Ved klik på stemmekortene under Afholdte afstemninger fremgår afstemningsresultatet både i administrationsdelen og i brugerdelen

NB: husk at du med en anonym afstemning og listeafstemning ikke kan stemme på vegne af en deltager

ANDET GODT I RELEASEN:

• “Start afstemning”-knap er nu synlig direkte, så du ikke først skal
    • 1. “Sende til afstemning” og dernæst
    • 2. “Starte en afstemning”. = Ét klik mindre

• Kvitteringssiden som viser afstemningsresultatet for en A/B-afstemning er blevet ensrettet og gjort tydeligere, så man nemmer kan aflæse resultatet

• Menu-ikoner til højre på mødeoversigten er atter klikbare

Svarende til den anonymitet der ligger i at placere sin stemmeseddel i en valgurne.

Anonym listeafstemning vil typisk blive anvendt i forbindelse med personvalg, f.eks. hvis man skal stemme om, hvem af 3 kandidater, der skal være direktør.