Fælles login og ny brugeradministration i FirstAgenda Live

Indsendt af Andreas den fre, 28/04/2023 - 14:51

Der er netop blevet releaset en større produktopdatering på FirstAgenda Live.

Opdateringen skal bidrage til en mere ensartet login- og brugeradministration på tværs af både Prepare og Live, og senere også FirstAgenda Management. Derudover skal opdateringen også sikre den fremtidige udvikling af nye funktionaliteter, og samtidig give mulighed for at understøtte flere forskellige loginmuligheder såsom SAML 2, BankID og andre.

Nedenfor vil vi gennemgå nogle af de mest væsentlige ændringer, som opdateringen indebærer, og hvad det betyder for dig, som bruger Live. Først vil vi dykke ned i, hvilke ændringer, der vil være aktuelle for mødedeltagerne og herefter for administration af brugere.
 

Ændringer for mødedeltager
 

Nyt login site:

  • Når du skal logge på Live, vil du efter opdateringen blive ført videre til vores nye login site. Loginboksen er den samme, som du møder, når du logger ind i FirstAgenda Prepare. 
     
  • Husk: Tidligere bogmærker vil ikke længere virke. Du skal indtaste webadressen: https://app.agendalive.dk/ for at komme til loginsiden. For en sikkerheds skyld kan du også med fordel cleare din cache i browseren. 

     
  • Fremover skal du anvende det login, du benytter i FirstAgenda Prepare, når du logger ind i Live. Hvis du kun har adgang til Live, skal du benytte dit sædvanlige login.

 

  • Vær opmærksom på, at dit brugernavn til Prepare godt kan være et andet end din mailadresse. Førhen var det muligt at logge ind enten med din mailadresse eller dit brugernavn. Fremover skal du udelukkende anvende dit brugernavn. Hvis du ikke kan huske dit brugernavn, så klik på “Har du glemt dit brugernavn?” i loginboksen. Herefter indtaster du din mailadresse og vil modtage en mail med dit brugernavn.

 

Login på iPad

  • Når du logger ind i Prepare-appen på iPad, vil du blive mødt af en lille ekstra notifikation, hvor du skal godkende login. Denne godkendelsesnotifikation hedder: “Edagsorden vil bruge firstagenda.eu til at logge ind”. Klik blot på fortsæt

     
  • Du vil ikke længere blive afkrævet login, når du klikker på “Live”-knappen i Prepare-appen.

 

Link til den nye brugeradministration

  • Klikker du på dit profilbillede i øverste højre hjørne, har du først og fremmest mulighed for at klikke dig ind på din profil i Live. Herfra kan du via knappen “Rediger stamdata” i bunden af siden blive ført direkte ind til den nye brugeradministration. 

 

Redigering af bruger

  • Ønsker du at redigere en mødedeltagers stamdata, kan du fortsat finde listen med mødedeltagere i Live, hvortil der vil være et link til selve redigeringen, som foregår i den nye brugeradministration. Ubekræftede invitationer vil fremover ligge på de nye administrationssider

 

Brugernavn og 2-faktor login

  • I den nye brugeradministration er det nu muligt at ændre brugernavnet og samtidig slå 2-faktor login til på din brugerprofil, så det gælder for alle de organisationer, du er medlem af. 

 

Ændringer for administrationen

 

Todelt administratorrolle 
 

  • Organisationsadministrator-rollen ligger fortsat i Live på brugerens profil, men hvis du skal give en bruger rettighed til at oprette og administrere brugere, skal du først fremsøge brugeren i Live, hvorefter du via knappen, “Redigér stamdata”, kan aktivere den nye rettighed “Må oprette og administrere brugere” på de nye administrationssider. Retten til at administrere brugere gælder på tværs af Prepare og Live.
     
  • NB: Man skal selv have administratorrettighederne for at kunne tildele den til andre
     

Nyt oprettelses/invitationsflow

  • Når du fremover vil oprette en mødedeltager, klikker du først på “Mødedeltagere” i menuen til venstre, dernæst klikker du på knappen“ Opret invitation”, der ligger øverst til højre. Du vil herefter blive ført over til den nye brugeradministration for at færdiggøre invitationen, og vil afslutningsvis blive ført tilbage til Live.
     
  • Ønsker du at redigere en invitation, vil dette foregå i den nye brugeradministration. På siden  “Mødedeltagere” finder du knappen “Se invitationer”, som vil føre dig videre til den nye brugeradministration og listen over inviterede mødedeltagere - og du vil kunne filtrere på inviterede og udløbne invitationer.
     
  • Invitationen udløber efter 1. Måned, hvilket også fremgår af mailinvitationen. 
     

Brugerstatus flyttet til den nye brugeradministration

  • Status på brugerne er også flyttet til den nye brugeradministration, hvor du vil kunne filtrere på aktive brugere, deaktiverede brugere, spærrede brugere samt brugere med udløbne adgangskoder.