FirstAgenda Live - Forbedringer i håndtering av forfall

Submitted by Emilie on ons, 14/08/2024 - 14:34

Forbedring i håndtering av forfall:
Tidligere kunne møtedeltakere melde forfall på møtenivå etter at møtet hadde startet. Dette skapte problemer ved flerdagsmøter, hvor en deltaker deltok den ene dagen og meldte forfall til samme møte den neste. Dette resulterte i at deltakeren ble markert som fraværende på hele møtet i stedet for på de enkelte punktene hvor vedkommende var fraværende.
Med den nye oppdateringen kan møtedeltakere ikke lenger melde forfall til hele møtet etter møtestart. Dette gir administratoren muligheten til å håndtere møtedeltakerens fravær på saksnivå, noe som sikrer korrekt registrering av deltakelse og fravær.

Legge til fraværsårsak ved avvisning av innkalling:
Det er nå obligatorisk for varamedlemmer å angi en årsak når de svarer nei til en innkalling. Tidligere kunne varamedlemmer avvise en innkalling uten å spesifisere en grunn, noe som kunne skape uklarheter med hensyn til gyldig fravær.

Standardinnstilling for blanke stemmer ved voteringer:
Vi har introdusert en ny innstilling som bestemmer om det som standard skal være mulig å avgi en blank stemme for alle forslag og innstillinger som sendes til votering i organisasjonen. Administratorer har fortsatt full kontroll og kan når som helst deaktivere eller aktivere muligheten for å avgi en blank stemme ved individuelle voteringer, noe som gir fleksibilitet i voteringsprosessen.

Oppdatering av overskrift ved innsending av forslag:
Vi har rettet en feil i brukergrensesnittet, hvor møtedeltakere som sendte inn et nytt forslag, ble presentert med overskriften "Rediger forslag". For å gjenspeile prosessen korrekt, er overskriften nå endret til "Legg frem forslag". Dette gjør det klart at deltakeren sender inn et nytt forslag og ikke redigerer et eksisterende.

Utvidet funksjonalitet for habilitetsvurdering av varamedlemmer:
Administratorer kan nå håndtere habilitetsvurdering av varamedlemmer på dagsordenspunkter mer effektivt. Tidligere kunne administratoren kun markere et varamedlem som inhabil, og det krevde en manuell løsning å innkalle et ny varamedlem og notere dette i protokollen. Med den nye oppdateringen kan administratoren nå:

  • Markere et varamedlem som inhabil på en spesifik sak på dagsordenen.
  • Innkalle et nyt varamedlem som kan delta i behandlingen av den aktuelle saken.

Dette sikrer at de rette deltakerne er til stede ved behandlingen av den aktuelle saken, og gjør det mulig for administratoren å håndtere habilitetssaker smidig uten behov for manuelle inngrep.