Hvordan legger man til eller fjerner brukere i et utvalg?

Det er to måter å legge til / fjerne brukere til utvalg:

1. Legg bruker til et utvalg under "Brukere"

• Klikk på Brukere

• Velg den bruker som skal legges til ditt utvalg

• Rull ned til Rettigheter og klikk på Rediger

• Her kan du velge ett eller flere utvalg brukeren skal være en del av

• Vurder om brukeren skal ha rettigheter som Utvalgsmedlem, Annet medlem, Dagsordenansvarlig, eller om vedkommende skal ha lov til å lese dagsordener som ikke er publisert

Bilete
Legg bruker til et utvalg under "Brukere"

2. Legg til eller fjern bruker til et under "Utvalg"

• Klikk på Utvalg

• Velg det utvalg, som brukeren eller brukerne skal legges under / fjernes fra

• Nederst på skjermen, klikker du under overskriften "Brukere" på Rediger

• Her kan du velge ett eller flere utvalg brukeren skal være en del av

• Vurder om brukeren skal ha rettigheter som Utvalgsmedlem, Annet medlem, Dagsordenansvarlig, eller om vedkommende skal ha lov til å lese dagsordener som ikke er publisert

• Endringer lagres automatisk

Hvis du skal legge til eller fjerne flere brukere samtidig, er det enkleste å velge metode 2.

Bilete
Legg til eller fjern bruker til et under "Utvalg"

Litt om brukeradgang til utvalg og lukkede utvalg

Som utgangspunkt har en bruker kun tilgang til de utvalgene man er medlem av. Dette gjelder både åpne og lukkede utvalg.

Det er likevel mulig for brukerne å få tilgang til åpne utvalg som brukeren ikke er medlem av. Det skjer ved at administratoren aktiverer funksjonen "Kan se alle åpne utvalg" på brukeren.

Denne innstillingen er kun gjeldende for åpne utvalg og åpne møter. Lukkede utvalg eller møter med lukkede saker på åpne møter kan ikke ses av brukeren når innstillingen er aktivert.