Slik håndterer du en habilitetsvurdering

• Når det er blitt søkt om en vurdering av habilitet for en bestemt møtedeltaker, vil møtedeltakeren vises under "Habilitetsvurderinger" i fanen "Deltagelse".

Bilete
Deltaker fremhevet under habilitetsvurdering

• Deretter skal det gjennomføres en intern vurdering, og når det er fattet en beslutning angående habilitetsvurderingen, kan søknaden enten avvises eller møtedeltakeren kan erklæres inhabil

• Dette gjør du ved å klikke på de tre prikkene ved siden av brukeren som har fått habilitetsvurdering.

• Deretter kan du enten avvise søknaden ved å trykke på "Avvis", eller erklære møtedeltakeren inhabil ved å trykke på "Meld inhabil".

Bilete
Knapper for å avvise eller rapportere inhabil

• Hvis du erklærer en møtedeltaker inhabil, vil møtedeltakeren ikke lenger ha tilgang til saken og vil dermed ikke kunne fremsette forslag, stemme eller melde seg på talerlisten.

• Hvis du avviser, velger du at møtedeltakeren ikke er inhabil, og møtedeltakeren vil ha tilgang til saken.