Hvordan søker jeg habilitetsvurdering av en møtedeltaker?

En person som arbeider innenfor det offentlige og som har en personlig, økonomisk eller på annen måte ubegrunnet interesse i utfallet av en spesifikk sak, får ikke delta i behandlingen av denne saken. Derfor kan møtedeltakerne be om en habilitetsvurdering av de enkelte punktene på dagsordenen i Live. Hvis det blir avgjort at møtedeltakeren er inhabil i den aktuelle saken, vil vedkommende ikke lenger ha tilgang til punktet på dagsordenen. Administratoren har muligheten til å innkalle en stedfortreder for å behandle punktet.

Hvis en møtedeltaker ikke selv har mulighet til å be om en habilitetsvurdering, kan du som administrator gjøre det på vedkommendes vegne.

Slik søker du habilitetsvurdering

• Klikk på menyelementet "Møter" og deretter finn den aktuelle møtet.

• Klikk på punktet på dagsordenen hvor du ønsker å søke en habilitetsvurdering på vegne av en møtedeltaker.

• Klikk på fanen Deltakere og deretter finn møtedeltakeren på listen.

Bilete
Punkt hvor det skal gjennomføres en habilitetsvurdering

• Trykk på de tre prikkene ute til høyre for brukeren og velg Habilitetsvurdering

Bilete
« habilitetsvurdering» under tre hvite knapper på høyre side

• Nå kan du skrive en årsak til habilitetsvurderingen og eventuelt legge til en vararepresentant til møtedeltakeren

• Trykk heretter Søk habilitetsvurdering nederst

Bilete
Oransje knapp for å søke om habilitetsvurdering

• Mens habilitetsvurderingen foregår, vil møtedeltakeren være fremhevet under Habilitetsvurdering

Bilete
Deltaker fremhevet under habilitetsvurdering

Nå vil det vises under fanen Deltakere at den aktuelle møtedeltakeren har søkt en habilitetsvurdering, og du kan nå avvise habilitetsvurderingen eller erklære vedkommende som inhabil. Her er hvordan du gjør det