Vad gör jag om vi byter ÄHS-system?

Om ni befinner er i situationen att ert ÄHS-system behöver bytas ut, måste även FirstAgenda involveras. Vi har nämligen flera utskott som är integrerade med det nuvarande ÄHS-systemet, och dessa anslutningar måste uppdateras i samband med bytet.

Så här går du tillväga vid byte av ÄHS-system:

När det sker en förändring av ert ÄHS-system är det viktigt att ni kontaktar FirstAgendas support eller er kundansvarige hos FirstAgenda. När ni tar kontakt angående bytet av ÄHS-system behöver vi veta följande:

1. Vilket ÄHS-system ni byter till.
  2. När ni byter ÄHS-system. Dessutom behöver vi få information om bytet sker på en gång eller om det sker i flera steg.

Från FirstAgenda kommer ni att få en Excel-fil som redan innehåller viss information, och ni behöver även fylla i vissa uppgifter själva.

Om ni byter ÄHS-system på en gång:

Excel-filen ni får kommer inledningsvis att innehålla namnen på era nuvarande utskott i FirstAgenda samt deras ID i det nuvarande ÄHS-systemet.

Ni ska fylla i:

• I Excel-filen kommer det att finnas en tredje kolumn med namnet "Nytt utskotts-ID," som ni ska fylla i med utskottets nya ID.

När den här Excel-filen är ifylld, skickas den tillbaka till FirstAgenda, och vi ser till att utskotten byter till de angivna ID:erna på den valda datumet.

Om ni byter ÄHS-system i flera steg:

Om ni övergår till ett nytt ÄHS-system i flera steg, bör ni dela upp Excel-filen enligt detta. Det innebär att ni delar upp Excel-filen enligt de specifika tidpunkterna då de olika etapperna ska genomföras, med tillhörande utskott.

Observera:

Det är inte möjligt att använda två olika ÄHS-system samtidigt, om de inte använder samma struktur hos FirstAgenda. Om ni är osäkra på detta kan ni efterfråga denna information hos FirstAgenda.