Vad gör jag om en användare är medlem i flera organisationer men bara kan se en organisation när hen loggar in?

Det kan hända att en användare är medlem i flera organisationer men bara kan se en organisation när hen loggar in. Det kan till exempel vara så att en användare blir tillagd i en ny organisation och inte längre kan se den/de gamla organisationerna som hen är medlem i. Det beror på att användaren redan har en befintlig användare i FirstAgenda Prepare, men har skapat flera konton.

Det här inträffar vanligtvis om användaren har flera e-postadresser, till exempel en Gmail och en Outlook-mail. Låt oss säga att användarens konto är kopplat till Gmail-adressen, och Gmailen är användarnamnet. Om användaren sedan får en inbjudan till en ny organisation via sin Outlook-mail och loggar in med Outlook-mailen, skapar användaren faktiskt ett helt nytt användarkonto. Därför kan användaren inte se alla sina organisationer på kontot där Outlook-mailen är användarnamnet, eftersom de andra organisationerna är kopplade till det användarkonto där Gmailen är användarnamnet.

Vad ska jag göra då?

Om det ovanstående inträffar ska du kontakta användaren och be hen att bekräfta att hen fortfarande kan komma åt den/de gamla organisationerna genom att logga in med det kontot där Gmail är användarnamnet. När detta är bekräftat ska du ta bort det nya användarkontot (kontot med Outlook-mailen som användarnamn) och skicka inbjudan på nytt, precis på samma sätt som du gjorde första gången.

Uppmärksamma även användaren på att när hen bekräftar inbjudan och loggar in ska det vara med användarens befintliga konto (kontot med Gmailen som användarnamn).

Om ni upplever andra utmaningar är ni välkomna att kontakta supporten.

OBS! Användarens användarnamn är inte nödvändigtvis en e-postadress - användaren kan ha valt ett anpassat användarnamn. Det viktiga är att användaren använder inloggningsuppgifterna som matchar den befintliga användaren.