Kan jeg sette opp ADFS-integrasjon mot Publication?

I FirstAgenda Publication kan du velge å kreve ADFS-login. Dette kan for eksempel være relevant hvis du vil publisere dagsordener og referater internt i sin organisasjon.

FirstAgenda Publication vil da kreve at brukeren er logget inn i organisasjonens AD før man får tilgang til innholdet.

Oppsett i FirstAgenda Publication

En administrator skal logge inn i FirstAgenda Publication og redigere den følgende websiden som skal kreve ADFS-login:

• Logg inn i FirstAgenda Publication og gå til > Generelt > Websider > Rediger

Bilete
Visning af hvordan man finder menupunktet Websites i venstremenuen

• Heretter aktiveres ADFS-login ved å hake av i boksen og ADFS' metadata-URL skrives inn:

Bilete
Indsæt Metadataurl til opsætning af ADFS integration

• Når du haker av i boksen, er det for å slå integrasjonen av og på. Metadata-URL'en er til organisasjonens AD. Det kan f.eks være: https://adfs.ditmer.dk/FederationMetadata/2007-06/FederationMetadata.xml

Oppsett av AD i egen organisation

En intern administrator skal foreta en endring i organisasjonens AD.

Det skal settes opp et ”Relying Party Trust” til FirstAgenda Publication.

Her skal:

• Realm settes til websidens URL. F.eks.: https://dagsordener-internt.minkommune.dk
  • Bemerk https og ingen ”/” til sist
  • Det skal opsettes to claims: Name, Email

Følgende skjermbilder viser hvordan dette gjøres:

• Step 1:

Bilete
Opsætning af Relying Party Trust i ADFS

• Step 2 : Skriv inn websidens URL og klikk >  Next

Bilete
Indsæt website url i Relying Party Trust i ADFS

• Step 3: Kryss av ut fra AD FS profile > Next

Bilete
Sæt flueben i ADFS i Relying Party Trust i ADFS

• Step 4: Fortsett med > Next

Bilete
Tryk på fortsæt ved Configure Certificate i opsætningen af Relying Party Trust Wizard i ADFS

• Step 5: Kryss av i boksen "Enable support for the WS-...." og skriv inn websidens URL > Next

Bilete
Sæt flueben i Enable Support og indsæt website url

• Step 6: Fortsett med > Next

Bilete
Tryk fortsæt under Configure Identifiers

• Step 7: Fortsett med > Next

Bilete
Sæt flueben i Nej til at konfigurere multifaktor login nu og tryk fortsæt

• Step 8: Fortsett med > Next

Bilete
Vælg authorization rules

• Step 9: Edit Claim Rules > Add Rule

Bilete
Rediger i Claim rules

• Step 10: Fortsett med > Next

Bilete
Tilføj transform claim rule wizard

• Step 11: Skriv inn navn

Bilete
Konfigurer regel for claims

• Step 12: Fortsett med > Next

Bilete
Vælg regel skabelon til claims i ADFS

• Step 13:

Bilete
Tilføj email claim

• Step: Avslutt med > OK

Bilete
Afslut opsætning af ADFS med tryk på OK