Offline - är det säkert?

Som framgår av texten nedan har vi lagt stor vikt vid att det ska vara säkert att använda offlinefunktionen.

Säkerhet genom datalagring på ipad

Dina nedladdade dagordningar och protokoll ligger på iPadens lokala lager och är därför krypterade och oåtkomliga för andra tack vare iPadens system för kryptering och dataskydd. Dessutom har vi sett till att det är omöjligt att göra backup på det lokala lagret i iCloud eller iTunes.

Vill du läsa mer om dataskydd på iPad kan du gå till avsnittet ”Encryption and Data Protection” i dokumentet iOS Security.

Så kan du själv bidra till säkerheten

Vi rekommenderar att Lås med kod är påslaget och Enkelt lösenord är frånslaget i ”Inställningarna” på din iPad. När "Enkelt lösenord" är frånslaget kan du skriva in ett utvidgat lösenord. Sätt också "Kräv lösenord" till Strax.
Om du har en iPad Air 2 kan det vara klokt att använda ditt fingeravtryck för att låsa upp din iPad. Lägg till ditt fingeravtryck under Touch-ID & lösenord i "Inställningarna"

Vidare kan du alltid slänga de nedladdade dagordningarna genom att klicka på Rensa lokalt lager under Prepare-app'ens inställningar (titta efter det lilla blå kugghjulet i nedre vänstra hörnet på beredningsnivå).

Kom också ihåg att du alltid måste ange användarnamn och lösenord i Prepare-app'en - även när du är offline.