Användare - hur upprättas de?

Användare upprättas under menypunkten Användare.

Administratören kan upprätta användare i hela organisationen och ansluta dem till alla beredningar. En administratör kan bestämma även bestämma att en dagordningsansvarig får upprätta användare, men den dagordningsansvarige kan därefter endast upprätta användare i den beredning han/hon är ansluten till. För att en dagordningsansvarig ska kunna upprätta nya användare måste en administratör först godkänna det i inställningarna för organisationen.

Det görs på följande sätt (för administratörer):

• logga in på web.firstagenda.com
  • klicka på Inställningar
  • hitta punkten Dagordningsansvarig och aktivera "Får dagordningsansvariga administrera användare".

Som dagordningsansvarig kan du också upprätta användare, men du kan bara ansluta dem till de beredningar där du är dagordningsansvarig.

SÅ UPPRÄTTAR DU ANVÄNDARE:

• klicka på Användare
  • klicka på Upprätta användare
  • skriv in den nya användarens e-postadress

• de övriga fälten kommer upp. Fyll därefter i den nya användarens namn, efternamn och mobilnummer
  • den nya användaren får nu en inbjudan att upprätta en användarprofil i organisationen
  • för att slutföra inloggningsupprättelsen måste användaren följa länken i sin inbjudan och fylla i den sista delen själv.

Viktigt: Kontrollera att användarens e-postadress och mobilnummer är korrekta. Annars kommer han/hon inte få någon inbjudan eller den SMS-kod som han/hon måste använda vid det första inloggningstillfället.

UNDER ANVÄNDARUPPRÄTTELSE KAN DU SOM ADMINISTRATÖR:

• ansluta användare till beredningar
  • ge användaren rättigheter som administratör eller dagordningsansvarig

Allt detta kan göras utan att användaren har bekräftat sin e-postinbjudan.

* Administratörsrättigheter kan bara ges av en användare som redan är administratör. En dagordningsansvarig kan inte tilldela någon administratörsrättigheter.