Hur släpps dagordningar? med integration

Denna artikel beskriver hur du släpper dagordningar i beredningar med integration i Prepare.

När du har publicerat en dagordning i ditt system för ärende- och dokumenthantering måste du sedan släppa den i Prepare. Dagordningen måste vara släppt i Prepare för att kunna läsas av mötesdeltagarna. I regel tar det en kvart från det att dagordningen släppts i ditt system till dess den är färdig i Prepare. Du får besked när dagordningen är klar.

SÅ släpper DU DAGordningar I Prepare:

• klicka på menyn Möten.
  • klicka på den orangen pilen på den dagordning du vill släppa.

• du får nu upp en detaljerad dagordningsöversikt med en processlinje högst upp, där du kan se om din dagordning är klar att släppas

process for frigivelse af dagsorden

• om det är grönt både framför Filer och Behandlat är din dagordning klar att släppas
  • klicka på den orangea Släpp-knappen.
  • när du har klickat på Släpp får du upp en skärmbild med ett kommentarfält. Där kan du skriva en kommentar till den dagordning du håller på att släppa. Kommentaren kommer att synas på Prepares startsida och i det meddelande som skickas till mötesdeltagarna. Om du tar bort bocken Underrätta beredningsmedlemmar kommer mötesdeltagarna inte få något mejl om att dagordning är klar i Prepare. Men meddelandet kommer fortfarande att finnas på Prepares startsida, förutsatt att ni inte har stängt av Historik.

• först genom att klicka på Släpp blir dagordningen tillgänglig för beredningens medlemmar, och de får ett mejl om att dagordningen finns att läsa i Prepare.