Hvordan kan vi hjelpe?

Hvordan oppretter jeg nye brukere med AD-login?

Det er to måter du kan opprette AD-bruker i FirstAgenda. 

1. start brukeropprettelsen i firstagenda 

For å kunne forhåndsopprette brukere* i FirstAgenda skal du enten være administrator eller dagsordenansvarlig med rett til brukeradministrasjon. 

  • logg inn i FirstAgenda 
  • klikk på Brukere i venstremenyen 
  • klikk på knappen Opprett bruker
  • skriv inn e-postadresse, fornavn og etternavn på den nye brukeren 
  • klikk Lagre
  • tilknytt brukeren til de utvalgene som brukeren skal være medlem av. Tildel rettigheter til brukeren som f.eks. dagsordenansvarlig, administrator etc. 
  • brukeren mottar nå en velkomstmail med beskjed om at hun/han kan logge på FirstAgenda med sin e-postadresse 

Fordelen ved at dagsordensamler/administrator forhåndsoppretter brukeren i FirstAgenda er at brukeren ved første login allerede har adgang til de relevante utvalgene. 

2. Bruker oppretter sin account ved å logge på sin ad-mail 

  • brukeren går til web.firstagenda.com eller åpner FirstAgenda appen på iPad
  • brukeren skriver inn sin AD-mail 
  • passordfeltet forsvinner og brukeren klikker på pilen for å fortsette 
  • på AD-loginsiden skriver bruker sitt AD-passord (AD-mailen er overført fra FirstAgenda loginboksen) og klikker Login
  • brukeren har nå logget på FirstAgenda, men kan kun se åpne utvalg 
  • administrator (supportansvarlig i deres organisasjon) mottar nå en e-post om at gjeldende bruker er logget på FirstAgenda og kan etterfølgende knytte brukeren til de relevante utvalgene 

* I realiteten blir brukeren først opprettet riktig, i det øyeblikk brukeren logger på med sitt AD-login. Ved login mottar FirstAgenda navn, fornavn og e-postadresse. Disse data blir matchet opp mot den brukeren du som dagsordenansvarlig/administrator har forhåndsopprettet i FirstAgenda. Hvis du f.eks. under forhåndsopprettelsen har stavet et navn feil, vil navnet bli overskrevet med det navn som er registrert i deres AF. Det er e-postadressen som er nøkkelen. Det betyr at hvis du har tastet inn feil e-postadresse blir det opprettet en helt ny bruker, og den brukeren du har forhåndsopprettet vil ikke bli benyttet. 

Hvor godt besvarede denne artikel dit spørgsmål?