Hvordan understøttes GDPR?

For at overholde GDPR med LetDialog, skal man være bevidst om, hvilken type data, man indsamler og opbevarer med LetDialog. Vi har derfor valgt at udvide LetDialog med en række GDPR-features, der gør det nemt for dig at overholde GDPR, såfremt du vælger at indsamle personfølsomme oplysninger.

Logning

Som en del af logning i LetDialog logges der, hvem der har set hvad. Dvs. at der i loggen både fremgår, hvad borgere og medarbejdere har set. For at tilgå disse oplysninger skal der tages kontakt til support@firstagenda.dk

Sletning af data

I brugergrænsefladen kan Kunden slette:

• Indlæg i dialoger
  • Dialoger
  • Brugere

Sletning af brugere

En bruger kan slettes i LetDialog af Kundens tværgående administrator, der kan fremsøge alle brugere på Kundens installation. Herefter vil brugeren ikke længere fremgå i systemet hverken i brugergrænsefladen eller i databasen. Eventuelle indlæg i en dialog vil blive erstattet med nedenstående besked:

Samtykke

I forbindelse med LetDialog kan man overveje, om der skal indhentes samtykke fra borgeren for at bruge systemet. I så fald skal dette samtykke håndteres udenom i systemet.

I LetDialog er det muligt at tildele rettigheden "Samtykkegiver" til en deltager i en dialog. Dette betyder, at denne bruger skal give sit samtykke til, at eventuelt andre myndigheder må deltage i dialogen jf. Forvaltningslovens §28. Dette samtykke gælder i et år, hvorefter brugeren modtager en notifikation om udløb af samtykke.