Hvordan giver jeg samtykke til andre i dialogen med KMD Nova ESDH?

Som dialogansvarlig har man altid ret til at tilgå en dialog, men der kan være tilfælde, hvor der skal gives samtykke til, at andre brugere kan deltage i dialogen. Den dialogansvarlige kan derfor gøre en deltager til samtykkegiver i dialogen. Det kan f.eks. være i en dialog om et barn, hvor forældrene skal give samtykke til, at en psykolog må deltage i dialogen.

Når du som dialogansvarlig tilføjer en ny deltager til dialogen, kan du vælge om vedkommende skal være samtykkegiver. Det gør du som vist på nedenstående billede ved at klikke på feltet "Samtykkegiver" vist med den blå pil.

Når du har gjort en deltager til samtykkegiver, vil de modtage en notifikation, når der tilføjes en ny deltager til dialogen, som de skal godkende.

• Inde i dialogen vil man kunne finde punktet samtykke som vist på nedenstående billede, efter at have trykket på den blå knap i punkt 1 "Info" øverst i højre hjørne. I dette tilfælde er der en orange cirkel ved "Info", da der er en notifikation.
  • I punkt 2 ser man en notifikation ved "Samtykke", og det er fordi, der er en, der venter på at blive godkendt.

Klikker man på "Samtykke" vil man blive mødt af nedenstående billede, hvor der så vil optræde en liste over de deltagere, der mangler at få tildelt samtykke. Denne funktion er tilgængelig ved hver dialog.

For at tildele samtykke skal samtykkegiveren klikke på den grønne knap vist med den blå pil nederst i højre hjørne.

Hvis samtykkegiveren fortryder et samtykke, skal deltageren slettes fra dialogen. Dette kan kun gøres af den dialogansvarlige.