Hvordan installeres FirstAgenda Upload-klient?

Denne installationsguide er en vejledning til opsætning af krypteret HTTPS-overførsel, således at I kan overføre jeres dagsordenfiler til FirstAgenda ved hjælp af FirstAgenda Upload-klient. Bemærk upload-klienten kan kun installeres på Windows.

Overblik inden du starter

• Kommunikationen via upload-klienten kører på port 443, som er standard port for HTTPS. Bemærk at denne port skal være åben for udadgående trafik.
  • Net Framework 4.5.1 eller en nyere version skal være installeret på den server, hvor upload- klienten installeres.
  • Du skal bruge nogle oplysninger, som findes i FirstAgenda under menupunktet Indstillinger. Du skal derfor have et login til FirstAgenda med administratorrettigheder. Når du har aktiveret din bruger til FirstAgenda, finder du de nødvendige oplysninger på FirstAgenda via https://web.firstagenda.com.
  • Der skal oprettes 2 mapper på serveren: En mappe, hvortil installationsfilerne kan kopieres og  en mappe til dagsordenfilerne.
    Upload-klienten sletter dagsordenfilerne fra deres placering på serveren efter hver upload.
  • Vi anbefaler, at der oprettes en servicebruger med administrator-rettigheder til afvikling af upload-klienten på serveren, og at denne bruger kun har adgang til upload-klienten. På den måde sikres det, at der ikke bliver overført/slettet forkerte filer.

Installation af FirstAgenda Upload-klient

Før du kan installere upload-klienten, skal den aktiveres på jeres organisation. Hvis den ikke er aktivert, så kontakt os på support@firstagenda.com for at få aktiveret brugen af upload-klienten. Herefter er du klar til installation af FirstAgenda Upload-klient.

1. Start med at oprette de 2 mapper på serveren: en mappe til installationsfilerne (kald den for eksempel ”FirstAgendaUploader”) og en mappe til dagsordenfilerne, fx "PFirstAgendaDagsordener".
  2. Log dernæst på FirstAgenda via https://web.firstagenda.com. Husk at den bruger, du logger på med, skal have administrationsrettigheder.
  3. I FirstAgenda vælger du menuen Indstillinger. Scroll ned af siden til du kommer til Upload-indstillinger.
  4. Indsæt stien hvor "FirstAgendaDagsordener"-mappen er placeret. Din indtastning gemmes automatisk. Se eksempel herunder:

1. Klik på Hent klient
  2. Åbn zip-filen og kopier de to installationsfiler ”FirstagendaStarter.exe” og ”Settings.xml” til mappen med installationsfilerne (”FirstAgendaUploader”), som du netop har oprettet
  3. Kør filen FirtsagendaStarter.exe. Når kørslen er afsluttet, kan du se, at mappen ”FirstAgendaUploader” nu indeholder yderligere filer
  4. Log på https://web.firstagenda.com, vælg menuen Indstillinger (eller refresh siden, hvis du stadig står på den) og godkend din server under ”Upload-indstillinger” ved at klikke på Godkend. Se eksempel herunder

Godkend server til Upload-klient i First Agenda

1. Upload-klienten er nu installeret på din server. Vent 5 minutter og test om der er "hul" igennem, ved at lave en manuel overførsel af en dagsorden. Læs evt. Hvordan tester jeg at der er hul igennem?
  2. Er der hul igennem, er du klar til at oprette en automatisk overførsel af dagsordner, ved hjælp af Scheduled Task.

Oprettelse af Scheduled Task

Scheduled Task (i operativsystemet Windows) opsættes til at starte FirstAgendaStarter.exe, til automatisk overførsel af dagsordenfiler til FirstAgenda.
NB: Brugerprofilen, der skal afvikle den planlagte opgave, skal være den samme som den service- brugerprofil, der har oprettet/konfigureret upload-klienten. Brugerprofilen skal have administrator-rettigheder på serveren, så overførte møder slettes fra mappen efter upload.

Vi henvisesr til https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc748993(v=ws.11).aspx for information omkring oprettelse af Scheduled Task.

Hvis du senere skal skifte server...

... skal du lave samme set-up som beskrevet ovenfor, og installere FirstAgenda Upload-klienten på den nye server.