Hvordan opretter jeg nye brugere med AD-login?

Der er 2 måder, hvorpå du kan oprette AD-bruger i FirstAgenda:

1. Start brugeroprettelsen i FirstAgenda

For at kunne præ-oprette brugere* i FirstAgenda skal du enten være administrator eller dagsordensamler med ret til brugeradministration.

• log på FirstAgenda
  • klik på Brugere i venstremenuen
  • klik på knappen Opret bruger
  • indtast mailadresse, fornavn og efternavn på den nye bruger
  • klik på Gem
  • tilknyt brugeren til de udvalg, som brugeren skal være medlem af. Tildel rettigheder til brugeren som f.eks. dagsordensamler, administrator etc.
  • bruger modtager en velkomstmail med besked om, at han/hun kan logge på Prepare med sin mailadresse

Fordelen ved at dagsordensamler/administrator præ-opretter brugeren i FirstAgenda er at brugeren ved første login allerede har adgang til de relevante udvalg.

1. Bruger opretter sin account ved at logge på med sin AD-mail

• bruger går på web.firstagenda.com eller åbner FirstAgenda app'en på iPad
  • bruger indtaster sin AD-mail
  • bruger klikker på den lilla pil
  • på AD-loginsiden indtaster bruger sit AD-password. (AD-mailen er overført fra FirstAgenda loginboksen) og klikker på Login
  • bruger har nu logger på FirstAgenda, men kan kun se åbne udvalg
  • Administrator (supportansvarlige i jeres organisation) modtager en mail om at pågældende bruger er logget på FirstAgenda og kan efterfølgende tilknytte brugeren til de relevante udvalg

* I realiteten bliver brugeren først oprettet rigtigt, idet øjeblik brugeren logger på med sit AD-login. Ved login modtager FirstAgenda navn, fornavn og mailadresse. Disse data bliver matchet op mod den bruger, du som dagsordensamler/administrator har præ-oprettet i FirstAgenda. Hvis du f.eks. under præ-oprettelsen har stavet et navn forkert, vil navnet bliver overskrevet med det navn, som er registreret i jeres AD. Det er mailadressen, som er nøglen. Det betyder, at hvis du har indtastet den forkerte mailadresse, så vil der blive oprettet en helt ny bruger, og den bruger du har præ-oprettet vil ikke bliver benyttet.