Hvordan får jeg AD-login i FirstAgenda?

Her på siden kan du læse om dine muligheder for at få aktiveret AD-login i FirstAgenda.

Hvad er AD-login?

AD står for Active Directory og er et setup til at godkende brugere, der styres via en ADFS-server. Dette giver mulighed for "single sign-on"-adgang til systemer internt i organisationer. F.eks. login til en Windows computer, e-mail osv.

Anvender din organisation AD-login, har I mulighed for også at anvende jeres AD-login i FirstAgenda. Således at jeres brugere kun skal logge ind én gang alle steder.

Kontakt os på info@firstagenda.com for at høre mere om dine muligheder for at anvende AD-login i FirstAgenda.

Krav til brug af AD-login i FirstAgenda

• ADFS-serveren skal kunne tilgås udefra. Dvs. metadataurl skal være udstillet eksternt
  • Nødvendige claims FirstAgenda har brug for ved login:
    • Given Name (fornavn)
    • Surname (efternavn)
    • E-mail Adress (e-mail adresse)
    • Evt. Group-claim Name (organisationsnavn)*

*Group claim name

Ved at oprette AD-grupper kan I begrænse adgangen til jeres organisationer, sålededes at det ikke er alle brugere i jeres organisation, som får adgang til FirstAgenda.
Placér de bruger i AD-gruppen (group claim name), som skal have adgang til FirstAgenda.

Læs mere om AD-grupper

Kommunikation til jeres brugere

• Når AD-login aktiveres for jeres organisation(er), skal brugere fremover logge på med deres mailadresse (AD-login)
  • Brugere er automatisk logget på, når de arbejder internt. Via iPad kræves der AD-login (dette afhænger af indstillingerne på jeres ADFS-server).
  • Bemærk: Ved loginproblemer skal brugerne henvende sig til jeres egen helpdesk!

Nyoprettelse af brugere

Når AD-login er aktiveret for en organisation, ændres oprettelsen af nye brugere en lille smule:

• bruger logger på med AD-mail
  • mail sendes til jeres Helpdesk om at ny bruger er logget på
  • Helpdesk/dagsordensamler tilknytter bruger til udvalg

Eller

• Dagsordensamler opretter bruger i FirstAgenda
  • Dagsordensamler tilknytter bruger til udvalg
  • Bruger modtager mail og logger på FirstAgenda med sin AD-mail og har adgang til de rette udvalg